Cégtörténet

A DOMETAL Préstechnikai Kft. elődjét 1972-ben alapította autószerelő kisiparosként Domiter László cégtulajdonos. A kezdeti autójavítási tevékenység az 1980-as évek derekától borospalackok tárolására használt horganyozott konténerek gyártásával egészült ki. Az újonnan bevezetett termékcsoport az osztrák piacon került értékesítésre és "fénykorában" az ottani piaci igény közel 60%-át fedte le.

A cég mai fő tevékenysége, az autóipari beszállítás az OPEL szentgotthárdi megjelenésével vette kezdetét 1991-ben.

Az autógyár Szentgotthárdra településének köszönhetően először a kerék- és lökhárító-összeszerelés vált - JIT beszállítással - a DOMETAL fő tevékenységévé, majd 1993-tól - az előbbiekkel párhuzamosan - egy építőiparigép-termékcsalád (a Dokker márkanéven bevezetett betonkeverők, talicskák) gyártása került még a tevékenység középpontjába.

A vállalat 1995-től több jelentős nyugat-európai vállalat részére fejlesztett és gyártott speciális logisztikai eszközöket gépjármű motor, lökhárító és karosszériaelemekhez  (elsősorban a Plastic Omnium GmbH, az S&V Logistics GmbH és  a D&V Logistics Kft részére).

1996-tól a Mahle Gmbh által gyártott öntvényalkatrészek megmunkálásával - Opel és Mercedes vezérműtengelyek  sorjátlanításával, köszörülésével és minőség-ellenőrzésével – egészült ki az autóipari tevékenység.

A több mint 40 éves múltra visszatekintő DOMETAL a mai fő tevékenységét - azaz a saját gyártásban megvalósuló, autóipari beépülő alkatrészek gyártását - 2004-ben kezdte meg a Magyar Suzuki Zrt. részére préselt, hegesztett, ponthegesztett lemezalkatrészek beszállításával.